Odbojka na mivki v Rimskih Toplicah ogrožena – poplave 2023 prizadele odbojkarska igrišča Rimskih Toplic

Novice26/09/2023

Odbojka na mivki je v Rimskih Toplicah po poplavah ogrožena. Z veliko željo po obnovi se, na vse vas, obračamo s prošnjo po donacijah.

Objavil: Tilen Seliškar

Uničenje odbojkarskih igrišč v Rimskih Toplicah

Odbojkarska igrišča v Rimskih Toplicah so v poplavi 4. 8. in 5. 8. 2023 utrpela hudo škodo. Uničena je celotna igralna površina, stebri za odbojko, ograja okoli obeh igrišč, sredinska ograja med igriščema, sodniški stoli, tlakovani del igrišč, oglasne table in okolica igrišča.

Igrišči sta bili namenjeni rekreativnemu igranju občanov Občine Laško in širše Savinjske regije ter Posavske regije. Na igriščih smo organizirali turnirje v odbojki na mivki, s čimer smo se trudili v kraju povečati in izboljšati turistično ponudbo. Igrišči sta v dopoldanskem času bili na voljo tudi vsem kopalcem kopališča Aqua Roma.

Igrišči si želimo obnoviti!

Želimo si, da igrišči ponovno zasijeta in pozdravita rekreacije in športa željnih ljudi. Želimo si, da na igrišči ponovno privabimo igralce odbojke s celotne Slovenije in tujine, z udeležbo na turnirjih v odbojki na mivki. Želimo si, da kraj, občina in regija ponovno dobita mesto, kjer se sreča trud, veselje in igra.

Prošnja za pomoč pri obnovi igrišč za odbojko na mivki v Rimskih Toplicah

Na vse vas se obračamo s ponižno prošnjo po pomoči v obliki finančnih prispevkov. Hvaležni bomo za vsak prispevek, ki ga bomo v celoti namenili za obnovo. Spremljajte aktualne informacije in napredek pri obnovi v prispevku Odbojka na mivki se mora vrniti v Rimske Toplice.

Fizično delo bomo v veliki večini opravili aktivniigralci odbojke na mivki, s prostovoljnimi akcijami. Prva, ki je trajala pet dni in v kateri smo z igrišč odstranili drevje, veje, ograje, stebre, temelje za ograje, filc ter več kot 250 m³ materiala, smo opravili v prvih dne v septembru.

Velik finančni zalogaj, ki je potreben za obnovo igrišč

Čaka nas zajeten del potrebne ureditve, saj je potrebno na novo urediti robnike okoli igrišča, urediti drenažni sloj igrišča, postaviti ograje in pripeljati novo mivko.

Vsem, ki boste prispevali med 250 in 500 eur, se bomo zahvalili z objavo na večjo oglasno desko, locirano na igriščih, kjer bodo objavljeni vsi donatorji/obnovitelji, ki so nam pomagali obnoviti igrišči, prav tako se vam bomo zahvalili preko naše spletna strani, Facebooka ter Instagrama. Z vsemi, ki bi bili pripravljeni nameniti več kot 500 eur, pa se bomo neposredno dogovorili o načinu, kako bi vam lahko še dodatno pokazali našo hvaležnost in pripravljenost na pomoč. Med drugim tudi z morebitno objavo plakata večjih dimenzij, ki bi ga namestili na ograjo na vidnem mestu ter posebno zahvalo v Laškem biltenu.

Podatki za nakazilo sredstev za obnovo

Turistično društvo Rimske Toplice
TRR: SI56 0400 1004 8655 092
Sklic: SI00-7851
Namen: Donacija 2023

Odbojka Rimske Toplice- qr donacija
20.000 €

3.050,20 €
Zbrano, hvala!
18
Donatorjev

Posodobitev stanja – 9. 4. 2024

Deli novico s prijatelji