Aqua Roma Beach Weekend 2021

Novice12/06/2021

Turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, ženske dvojice in mešane trojice 5. 6. 2021 in 6. 6. 2021 se je v Rimskih Toplicah, na peščenih igriščih, ob bazenskem kompleksu hotela in restavracije Aqua Roma, odvijal dvodnevni rekreativni turnir…

Objavil: Tilen Seliškar

Turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, ženske dvojice in mešane trojice

5. 6. 2021 in 6. 6. 2021 se je v Rimskih Toplicah, na peščenih igriščih, ob bazenskem kompleksu hotela in restavracije Aqua Roma, odvijal dvodnevni rekreativni turnir v odbojki na mivki. V soboto je potekalo tekmovanje za moške dvojice in ženske dvojice, v nedeljo pa turnir za mešane trojice.

Na turnirju je v dveh dneh sodelovalo 77 igralcev in igralk iz cele Slovenije, razporejenih v 33 ekip. Igralci in igralke so prikazali visok nivo igre, z atraktivnimi točkami in tako poskrbeli za zelo zanimiv in dinamičen turnir. Tudi vreme je turnirju, predvsem v soboto, dobro služilo V nedeljo pa smo začetek turnirja malo zamaknili zaradi dopoldanske plohe, ob kasnejši popoldanski  dežni plohi se igralci niso dali motiti in so tekme nadaljevali v dežju.

V soboto, 5. 6. 2021, se je, v pravem poletnem vzdušju, odvijalo tekmovanje za moške dvojice in ženske dvojice. Sodelovalo je 42 igralcev in igralk, za najboljša mesta turnirja se je potegovalo 11 moških in 10 ženskih ekip. Tekme so potekale na dveh igriščih.
Ženske ekipe so skozi celotni turnir prikazovale visok nivo igre. Borbe v skupinskem delu tekmovanja so se odvijale s takšnim tempom, kot da bi vsaka tekma že bila finalna. Do končnega finalnega dvoboja pa sta si pot priborili igralki Monika Erjavec in Lucija Levstek ter igralki Tina Vesna Novak in Jovana Rakič. Končno zmago na turnirju ženskih dvojic sta si priborili igralki Tina Vesna Novak in Jovana Rakič. Drugo mesto sta osvojili igralki Monika Erjavec in Lucija Levstek, tretje mesto pa sta zasedli igralki Patricija Golob in Eva Pavlič.

Finale moških dvojic je postreglo s pravim športnim spektaklom v soju žarometov. Nočni dvoboj sta z zmago slavila igralca Sergej Berčič in Gal Hafner. Drugo mesto sta zasedla igralca Tomi Kelert in Mitja Ribič, tretje mesto pa igralca Svit Hafner in Luka Weiss.. V borbo za najboljša mesta so se podale tudi štiri domače ekipe. Žal se je tekmovanje za eno od ekip končalo že v skupinskem delu, tri ekipe pa so zaključile tekmovanje v četrt finalu turnirja.

V nedeljo, 6. 6. 2021, se je odvijalo tekmovanje za mešane trojice. Sodelovalo je 35 igralcev in igralk, razdeljenih v 11 ekip. Finalne zmage se je veselila ekipa “Jagodni džem” (Hafner, Jagodic, Weiss), drugo mesto je zasedla ekipa “ŠD Papagaji” (Horvat, Pečovnik, Javornik), tretje mesto pa domača ekipa “BLNT” (Musar, Drobnič, Vlepič). Poleg ekipe BLNT, je na turnirju trojk sodelovala domača ekipa RB grafika, ki pa je tekmovanje zaključila v četrtfinalu.

Tradicionalni turnir v odbojki na mivki, Aqua Roma Beach Weekend, se je dobro prijel pri ljubiteljih rekreativne odbojke na mivki. Igralci s celotne Slovenije se turnirja z veseljem udeležujejo. Letošnje leto se je tudi veliko udeležencev odločilo za celotni vikend paket v Rimskih Toplicah, saj so si prenočišče uredili v Hotelu Aqua Roma.
Vzdušje v Rimskih Toplicah, lepa lokacija in gostoljubje vsako leto znova privablja nove in tudi že znane ljubitelje odbojke v Rimske Toplice. Kot soorganizatorju dogodka si to štejem v veliko čast.

Zahvaljujem se vsem sodelujočim za čudovit vikend. Hvala Gregorju Kristancu za soorganizacijo, hvala Turističnemu društvu Rimske Toplice in g. Gartnerju, hvala družini za potrpljenje, hvala podjetju AGM Nemec, kompleksu Aqua Roma, za vso podporo in pomoč pri izvedbi turnirja. Hvala tudi vsem donatorjem in podpornikom turnirja; RB Grafika Rok Borštnar s.p. in Narjen.si, Sadjarstvo Aškerc, RST elektro storitve Rok Senica s.p., Gostišče Hochkraut, Red Bull.


Deli novico s prijatelji