Pravila obnašanja za veselje in srečo vseh uporabnikov peščenih igrišč za odbojko na mivki v Rimskih Toplicah

Na igrišču

Igrišče za odbojko na mivki naj bo predvsem veselo mesto, kjer se sprostimo vsi, športa in miganja željni ljudje. Da tako ostane, prosim poskrbi, da:

  • na igrišče ne vnašaš steklovine,
  • na igrišču in ob njem ne odmetavaš odpadkov,
  • na igrišču in ob njem ne koplješ jam ali kakšne druge oblike gradbenih del,
  • na igrišču in ob njem nisi objesten/na do opreme (mreže, stebri, napenjalni material, ograje, robniki…),
  • na igrišču domače živali niso zaželjene, če pa, jih imej pod kontrolo,
  • na igrišču nadziraš svoje otroke.

V primeru, da na igrišču opaziš morebitne nevarnosti, napake, okvare opreme, nedoslednost upoštevanja pravil ekipe pred tabo, prosim, brez obotavljanja, javi situacijo na načine opisane v https://odbojka.tdrt.si/pomoc-uporabnikom/.

Pred začetkom igre

Preveri, da je z igriščem vse OK. Ogrej se. Uživaj!

Med igro

Poskrbi za aktivno miganje in predvsem uživaj.

Po končani igri

Preveri za seboj. Ali je igrišče takšno, kot bi si ga želel/a prejeti ti? Je mivka izravnana in vse, kar si prinesel/la s seboj pospravljeno? Če je odgovor da, petka zate, se vidimo kmalu spet. Če je odgovor ne, prosim poskrbi, da boš zgled vsem ostalim. Potem pa petka zate!

Kako izravnam mivko po končani igri?

Za izravnavo mivke so na igrišču na voljo štirje gladilci. Če je volja štirih igralcev, vsak zagrabi svoj gladilec in se družno lotite dela. V treh minutah ste gotovi!
Za zagotovitev vodoravne peščene podlage, upoštevaj spodnjo sliko.

Odbojka Rimske Toplice- napotki za izravnavo mivke

Ob igrišču

Odbojkarsko igrišče je z vseh strani obdano s svojevrstnimi lepotami. Parkirišče na južni strani in reka Savinja na severni strani, bazenski del komplesa Aqua Roma na vzhodni strani in travnik, z odbojkarsko barako, na zahodni strani. Vsaka stran neba terja pravilen odnos do tvojega gibanja.

  • Na parkirišču bodi prosim previden/na. Zgodi se, da kakšno žogo odnese izven okvirjev igrišča in jo moraš iti iskati. Ne pozabi, avto je močnejši od tebe, tvoja kolena pa vredna več, kot žoga!
  • Reka Savinja praviloma v poletnih mesecih ni visoka, vseeno pa je lahko nepredvidljiva. Enako velja za dostop do nje. V primeru, da se moraš po žogo odpraviti v to smer, upoštevaj priporočilo uporabe čevljev, sandalov oz. neke vrste obuval. Brežina je kaj lahko dom plazilcem, sigurno pa boš srečal/a vsaj kakšen trn. Za boljši občutek priporočam tudi uporabo katere od palic(gorjač) za bolj sigurno manevriranje.
  • Bazenski kompleks AquaRoma je lep kotiček tik ob peščenih igriščih. Ampak, upoštevaj, ko si gost na odbojkarskih igriščih, je dostop zate v ta del kompleksa dovoljen le za kratek čas, ko/če se pokaže potreba, da moraš iti po svojo zablodelo žogo. Prosim, mivko puščaj na igrišču in je ne k sosedu.
  • Travnik in baraka, na zahodnem delu igrišča, je še najbolj naš del okolice, kadar igramo odbojko. Privošči si poležavanje v travi ali senco, pod nadstreškom barake. Imaš s sabo komplet za badminton ali balinčke? Travnik je pravi prostor za dodatno igrarijo.

Ne pozabi na odgovorno in dostojno obnašanje, pa naj bo to na igrišču za odbojko na mivki v Rimskih Toplicah, v okolici igrišča ali kjerkoli med Tokiem in New Yorkom!

Baraka

Baraka je praviloma zaprta za širši del obiskovalcev. Dostop do nje imamo pooblaščeni uporabniki Turističnega društva Rimske Toplice. V primeru, da barako potrebuješ s kakšnim posebnim, utemeljenim razlogom, javi. Če se lahko dogovorimo, se bomo dogovorili.

Okolica barake ti je na voljo za uporabo. Pod nadstreškom te čaka klopca in stoječ šank. Na nasprotni strani nadstreška pa imaš na voljo tuš in zasilni WC. Prosim, imej v mislih, da bo voda za tuširanje praviloma mrzla. Izbira je tvoja, čist/a in rahlo ohlajen/a, ali pa umazan/a.

Bazenski in gostinski del – Aqua Roma

Na bazenski del kompleksa AquRoma je, brez kupljene vstopnice za kopališče, prepovedan, izjemoma pa dovoljen, če moraš iskati žogo. To narediš diskretno, pred izstopom iz igrišča na bazenski del zagotovi, da se otreseš vse mivke s telesa še, ko si na mivki.

Gostinski del kompleksa AquaRoma te z veseljem pogosti z osvežilno pijačo ali malico. Upoštevaj pa prosim, da k mizi ne prisopiš kot puščavski bojevnik, ampak se prej primerno urediš (očisti se mivke, obriši si pot, obleci si majico).

Posebna opozorila

Vse kar počneš na igrišču za odbojko na mivki Rimske Toplice in ob njem, počneš na lastno odgovornost. Če se ti kaj hudega pripeti smo tu, da ti pomagamo, žal pa za nastale posledice ne moremo odgovarjati.

Člani upravnega odbora Turstičnega društva Rimske Toplice imajo ekskluzivno pravico do izvajanja reda in nadzora na in ob igrišču za odbojko na mivki. To pomeni, da, če se ne boš obnašal/a lepo in primerno (načeloma v skladu z zgoraj opisanimi smernicami), te bomo prosili, da igrišče zapustiš, se spraviš k sebi in, ko boš OK, ponovno prideš nazaj.

Igrišče za odbojko na mivki naj bo predvsem veselo mesto, kjer se sprostimo vsi, športa in miganja željni ljudje.

Napotki za dobro počutje na igrišču in ob njem

Prosimo, da se vsi držimo zgoraj napisanih pravil obnašanja in, da vsi sledimo smernicam, kot je to definirano v pogojih uporabe. Svpj termin si rezerviraj preko povezave Rezervacija igrišča.