Aqua Roma Beach Weekend 2019

Novice06/06/2019

Turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, ženske dvojice in mešane trojice 1. 6. 2019 in 2. 6. 2019 se je v Rimskih Toplicah, na peščenih igriščih, ob bazenskem kompleksu hotela in restavracije Aqua Roma, odvijal dvodnevni rekreativni turnir…

Objavil: Tilen Seliškar

Turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, ženske dvojice in mešane trojice

1. 6. 2019 in 2. 6. 2019 se je v Rimskih Toplicah, na peščenih igriščih, ob bazenskem kompleksu hotela in restavracije Aqua Roma, odvijal dvodnevni rekreativni turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, ženske dvojice in mešane trojice. Turnir je potekal vzporedno z dogodkom Rimske so fejst, kar je nudilo posebno popestritev udeležencem na turnirju ter tudi obiskovalcem festivala Rimske so fejst.

Na turnirju je sodelovalo 30 ekip iz cele Slovenije. Igralci so prikazali visok nivo igre, z atraktivnimi točkami in tako poskrbeli za zelo zanimiv, atraktiven in dinamičen turnir. 

V soboto, 1. 6. 2019 se je odvijalo tekmovanje za moške dvojice in ženske dvojice. Sodelovalo je 40 igralcev in igralk, za najboljša mesta turnirja se je potegovalo 12 moških in 8 ženskih ekip. Tekme so potekale na dveh igriščih.
Finale ženskih dvojic se je zaključilo ob dnevni svetlobi, kjer sta z zmago nad igralkama Snežano Damjan in Tjašo Žagar slavili igralki Nejka Planinc in Tjaša Trampuž. Tjaša Trampuž je bila ob koncu turnirja proglašena tudi za najkoristnejšo igralko turnirja.
Finale moških dvojic pa je postreglo s pravim športnim spektaklom v soju žarometov. Nočni dvoboj sta z zmago slavila igralca Gal Hafner in Primož Trobiš. Drugouvrščena pa sta bila Aljaž Juvančič in Davor Zupančič. Primož Trobiš je bil proglašen za najkoristnejšega igralca turnirja.

V nedeljo, 2. 6. 2019, se je odvijalo tekmovanje za mešane trojice. Sodelovalo je 31 igralcev in igralk, razdeljenih v 10 ekip. Prvo mesto so zasedli Sergej Berčič, Tilen Markun ter Duša Hribar. 

Sedaj že tradicionalni turnir v odbojki na mivki je ponesel ime Rimske Toplice po celi Sloveniji. Igralci se z veseljem udeležujejo našega turnirja, saj so organizacija, atmosfera in pestra dodatna ponudba ob turnirju med, izjave udeležencev, boljšimi v Sloveniji v kategoriji rekreativnih turnirjev. Večina igralcev si je že letos vpisalo termin za prihodnje leto, kar si, kot soorganizator, štejem v veliko čast.

Zahvaljujem se vsem sodelujočim za čudovit vikend. Hvala TD Rimske Toplice in KS Rimske Toplice, hvala podjetju AGM Nemec, kompleksu Aqua Roma, za vso podporo in pomoč pri izvedbi turnirja. Hvala tudi vsem donatorjem: Sadjarstvo Aškerc, RB Grafika, Heineken skupina, Red Bull, Rimske Terme, Gostišče Hochkraut, Rok Senica s.p., Slovenske železnice.


Deli novico s prijatelji